31
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Gaziler Günü renkli geçti

Tüm yurtta olduğu gibi Bitlis'in Ahlat ilçesinde de "19 Eylül Gaziler Günü" törenlerle kutlandı. 

Adalet sarayı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlere, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, ilçe Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Cengizhan Tabak, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, kurum amirleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Uzman Jandarma Çavuş Tolga Serin yaptı. Serin, dünya tarihinde yer alan her milletin kendisine has bir takım özellikleriyle tanındığını belirterek "Türk Miletlide bilinen tarih boyunca savaş meydanlarında cesareti ve savaşçılığı, barış zamanlarında misafirperverliği ve engin hoş görüsü ile tanınır. Türk adının bir anlamının da "Cesur" oluşunun nedeni budur. Vatan savunması uğruna al bayrağı kendisine kefen yapmış nice şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve saygılarımızı sunuyoruz" dedi. 

Kore, Kıbrıs ve iç güvenlik harekatı gazileri daha sonra Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk'ün makamına geçti. Kaymakam Şentürk makamında gazilerle bir süre sohbet etti. Ardından gaziler kendilerine gazi elbisesi verilmesi hususunda yardımcı olunmasını istediler. Kaymakam Şentürk ise gazi elbisesi temin edilmesi hususunda elinden gelen yardım ve desteği sağlayacağını kaydetti. Program gazilerle çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu. Öte yandan "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle akşam ilçedeki gaziler onuruna kaymakamlıkça bir iftar yemeği verileceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:39:19
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 14:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem ortaç IP: 212.175.113.xxx Tarih : 22.09.2008 00:20:03

sizlere minnettarız.