17
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Gülmez: Su kesintilerinin sebebi, kaçak elektrik

Dondurucu soğukların yaşandığı şu günlerde, Ahlat'ta sık sık suların kesilmesi vatandaşların tepkisine yol açıyor. Bu konuda bir çok eleştiri ve şikayet aldıklarını belirten Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, "Yaşadığımız su sorununa, özellikle köylerde kullanılan kaçak elektrik sebep oluyor" dedi. İlçe şebeke suyunun ihtiyacının karşılandığı Çarho'daki su pompalarının, düşük elektrik nedeniyle düzenli çalışamadığını belirten Gülmez, "Bu nedenle yeterli pompalama yapılamıyor ve ilçede su kesintisi yapılıyor" dedi. Gülmez, açıklamasında şunları söyledi:

"360 kilovatlık elektrikle çalışan su pompalarımız, elektriklerin düşük olmasından dolayı 270- 280 kilovatlık enerjiyle zor çalışıyor. Elektrik düşük olunca Çarho’daki su pompalarımız düzenli çalışmıyor. Bunun sonucunda şehrin su ihtiyacını karşılamıyoruz.”

Gülmez, bu konuda bir çok haksız eleştirilere maruz kaldıklarını öne sürerek, “Havaların soğukluğundan dolayı su borularında donma meydana gelen vatandaşlarımız bile bizleri sorumlu tutuyor. Bu yaklaşım hiç hoş değil” dedi.

Özkan Olcay
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 12:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?