27
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

İlk domuz gribi aşısı yapıldı

AHLAT'TA İLK DOMUZ GİRİBİ AŞISI YAPILDI

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ilk domuz gribi aşısı Sağlık Gurup Başkanı Dr. Necati Doğan'a yapılmasıyla başlandı.

 Sağlık Gurup Başkanı Doğan, normal grip aşısı ile domuz gribi aşısını aynı anda yaptırırken, korkulacak bir şey olmadığını belirterek herkesi aşı olmaya davet etti.

Ahlat'ta sağlık personeline 'Domuz gribi' olarak bilinen A (H1N1) virüsüne karşı koruyucu aşı yapılmaya başlandı. Ahlat 2 Nolu Sağlık Ocağı'ndan başlanılan aşılama uygulaması ilk olarak Sağlık Gurup Başkanı Dr. Necati Doğan' yaptırırken ardından görevli doktorlar ve sağlık çalışanları da aşı oldu. Sağlık personeline mevsimsel grip aşısının da yapıldığını belirten Doğan şunları kaydetti;

"Türkiye genelinde eş zamanlı olarak aşılama işlemi başladı. Ahlat ilçemizde, domuz gribi aşı uygulamasını bugünden itibaren başladı. Bu aşılarla risk grubunun tamamı aşılanmış olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personelinin aşılanması için ilçemize gönderilen doz domuz gribi aşısı bu gün 140 kişiye yapılacak. Ben de aşılandım. Hiç acıtmıyor. Normal grip aşısı nasıl yapılıyorsa bu aşıda aynı yapılıyor. Tüm sağlık çalışanlarının yanı sıra, risk gurubunda olanların da aşıları yapılacak"

AHLAT'TA İLK DOMUZ GİRİBİ AŞISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 11:52:02
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 12:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet güçlü IP: 85.104.232.xxx Tarih : 6.11.2009 11:36:35

Ellerinize sağlık arkadaşlar Ahmet GÜÇLÜ Bul.Hast.Şb.