18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

İşçi desteğine devam

İŞ-KUR İŞÇİ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDİYOR

Bitlis İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, kurumlarla işbirliği çerçevesinde protokol yaparak işçi desteği vermeye devam ettiklerini söyledi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde İş-Kur desteği ile açılan kurslarda incelemelerde bulunana İş-Kur Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan, gerek iş gücü yetiştirme kurslarında gerek toplum yararına çalışma programları kapsamında çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Bitlis genelinde olduğu gibi Ahlat ilçesinde de çeşitli kurslar açıldığını belirten Aslan, "Bu yıl Ahlat Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 8 tane kurslar açtık. Ayrıca Ahlat Kaymakamlığı ile birlikte toplum yararına çalışma programı kapsamında 56 bin tane fidan diktik. Park ve bahçe işlerinde 30 tane işçi çalıştırdık ve halen çalışıyorlar. Yine Ahlat Belediye Başkanlığı ile park bahçe ve orta refüj işlerinde 20 kişi çalıştırdık. Son olarak da Ahlat'ta açılan ve 40 kişinin istihdam edildiği seramik ve cam teknolojisi, çini işlemecisi, doğal taşları işleme ustalığı ile gümüş ve altın işleme kurslarının açılmasına katkı sağladık. Bunun bize yaklaşık maliyeti 100 bin lira olacak. Bu kurslar bittikten sonra burası adeta bir fabrikaya dönüşecek" dedi.

İŞ-KUR İŞÇİ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 09:52:00
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 11:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?