26
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

İşsizliğe son çözüm!

Türkiye İş Kurumu Bitlis İl Müdürlüğü ile Ahlat Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında ilçede halı dokumacılığı ve muhasebe kursu törenle açıldı.

Açılışı Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz tarafından yapılan halı kursunda 15 öğrenci eğitim görecek. Kursiyerler hem meslek öğrenirken, hem de günlük 15 TL ücret alacaklar. Halı kursunun açılışında konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 'Artık ben her işi yaparım' devrinin bittiğini söyledi. Vali Yılmaz, "Herkes bir alanda uzmanlaşmak zorunda. Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur tarafından ortak olarak bu kurs açıldı. Pazar sorunu olmayan kilimcilik genç kızlarımızın ekonomilerine de katkı sunacaktır. Ayrıca Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında tezgahları kendilerine vererek, bir sermaye oluşturup, evlerinde üretim yapmalarını sağlayacağız. Başarılı olacaklarına inanıyoruz" dedi.

Bitlis İş-Kur Müdürü Alaatin Aslan ise, "20 Muhasebe, 15 kişi de kilim kursu olmak üzere 35 kursiyere kurs açtık. Bu gençlerimiz hem meslek öğrenecek, hem de aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Kamu kurum ve kurumları ile ortaklaşa merkez kursları açıyoruz. Ahlat'ta kilim dokuma ve muhasebe kursları açıldı. Günümüzün en büyük sorunu işsizliktir. İşsizliği de nitelikli eleman yetiştirmekle ortadan kaldırmak mümkündür" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 19:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?