20
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Kapanışta sitem vardı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 24-25 Ağustos 2008 tarihlerinde kutlanan '18. Ahlat Kültür Haftası', etkinlikleri sona erdi. Program Sevcan Orhan ile Esat Kabaklı'nın sahne aldığı ve TRT'nin canlı yayınladığı geceyle son buldu.


Etkinliğe Adilcevaz Kaymakamı ve Ahlat Kaymakam Vekili Mustafa Çiftçi, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, Ahlat Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) Genel Başkanı Ahmet Köksal, daire amirleri çok sayıda vatandaş katıldı. Kültür haftası etkinlikleri akşam şehir stadyumunda devam etti. Ahlatlı yerel sanatçıların yer aldığı gecede, şiir, folklor ve müzik eğlence içerikli bir program sunuldu. Ardından TRT'nin canlı yayınladığı Sevcan Orhan'ın sunduğu , 'Tatlı Dile Güler Yüze' programı ile devam etti.

Program yaklaşık 6 bin kişi tarafından büyük beğeni ile izlendi. Sevcan Orhan ve Esat Kabaklı birbirinden güzel türküleri ile Ahaltlılara coşkulu bir gece yaşattı. Kültür haftası etkinliği siyasi ve bürokrasi geleneği açısından her yıl üst düzeyde kutlanılırken, bu yıl ise kimsenin gelmemesi dikkatleri çekti. Siyasi ve bürokratların kültür etkinliğine gelmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Bu tepkiler protokol konuşmalarına da yansıdı.


Adilcevaz Kaymakamı ve Ahlat Kaymakam Vekili Mustafa Çiftçi yaptığı konuşmada etkinliklerin Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediye Başkanlığı ve AKEV işbirliği ile yapıldığını belirterek, katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür etti.


Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ise bu yıl 18'incisini kutladıkları kültür haftasında yalnız bırakılmalarından duyduğu üzüntüyü ifade etti. Başkan Gülmez, "Tabi yalnız bırakılsak da, sizlerin burada olması bizi teselli ediyor. Ahlatlılar her zaman devletinin yanında olan insanlardır. Öte yandan Sultan Abdulhamit Han, sultanlığı döneminde korumalarını ve aşçılarını Ahlat'tan alırdı. Biz ilim ve irfanla dolu ne kadar mübarek insan varsa onların torunlarıyız. Ahlatlı olmakla gurur duymalıyız" dedi.


Ahlat Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) Genel Başkanı Ahmet Köksal etkinlik çerçevesinde yaptığı konuşmada yalnız bırakıldıklarının ve bunun çok acı olduğunu söyledi. Köksal, "Daha önceleri Başbakan yardımcıları ve bakanlarla Ahlat kültür haftalarını kutlardık. Bu gün bakıyorum öksüz kaldık. Bu gün kaymakamımızdan başka bizi onurlandıran hiçbir devlet büyüğümüz yok. Ama biz siyasilerle başlamadık, siyasilerle devam etmeyeceğiz. Tarihin her döneminde kendi onuruna, vatanına uygun olarak yaşamış olan Ahlat, gerek isyanlarda, gerek terör olaylarında devletinin yanında olmasını bilmiş. Ahlat, devletine karşı olanları hain ilan etmiş olmasına rağmen, arzulanan ve beklenen ilgi ve alakayı görmemiştir. Yalnızlığına, kaderine terk edilmiş ama yılmamış çalışmış aydınlar yetiştirmiştir. Türkiye'de söz sahibi olan insanlar yetiştirmiştir. Amacımız onların sayısını artırmaktır. Biz vakıf olarak bu yoldaki hizmetimize devam edeceğiz" dedi.


İki gün boyunca devam eden '18. Ahlat Kültür Haftası' etkinlikleri çeşitli kültürel ve sportif faaliyetleri ve müzik eğlence programları ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 12:11:45
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 12:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?