20
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Kar altındaki elmalar şaşırtıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bembeyaz kar örtüsü altında kalan elmalar görenleri şaşırtıyor. Elmaları dalında bekleten Akarsu ailesi, Yağan kar ve soğuk havaya rağmen lezzetini kaybetmeyen meyveleri ihtiyaç duydukça koparıp tüketiyor. 

İlçenin Kale Mahallesi'nde ikamet eden İhsan ve Gülay Akarsu çifti, bahçelerinde yetişen elmanın lezzetini kardan aldığını söylüyorlar. 

Akarsu çifti, elmaların üzerine kar yağdıktan sonra farklı bir lezzete kavuştuğunu ifade ederek yıllardır uyguladıkları yöntemle kış ortasında taze elma yediklerini belirtiyorlar. 

Bu tip elmalarını 2 yılda bir yetiştiğini anlatan Akarsu çifti "Bu elma özelliğini kaybetmeden kar yağana kadar dalından koparılmıyor. Biz kış gelmeden önce elmanın irilerini topluyoruz. Dalında ufakları kalıyor. Böylece elma daha dayanıklı oluyor. Soğuk vurup üzerine kar düşünce elmanın lezzeti daha farklı oluyor. Biz de kar elmanın üstüne düştükçe dalından koparıp yiyoruz. Çok farklı bir lezzeti var. Kar elmanın üstüne düştükten sonra farklı bir tat oluşuyor. Biz buna 'Kış elması' diyoruz. Herkesin bunu tatmasını istiyoruz" dedi. 

Akarsu çifti, kış mevsimi itibariyle elma ağacının dalında dopdolu görenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediklerini de belirterek, bazen meraklıların gelerek elmayı dalından kopartarak tadına baktığını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 12:02:01
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 12:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?