18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Kaymakam köylerde

Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, her yıl olduğu gibi bu yılda köylerin ihtiyaç ve sorunlarını yerinde görüp tespit etmek için, Resmi Kurum Amirleriyle beraber köylerdeki gezi ve incelemelerine başladı.

Beraberindeki heyetle beraber ilk olarak Serinbayır, Taşharman, Saka ve Yeni Köprü köylerini gezen Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, köylerdeki muhtar ve vatandaşları dinleyerek çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını belirterek amaçlarının köylerdeki vatandaşların daha temiz ve rahat bir ortamda yaşamalarını olduğunu söyledi.

Gezi ve incelemeler sonucunda köylerde tespit ettikleri su, kanalizasyon, eğitim, sağlık ve temizlik v.s sorunlarını imkanlar dahilinde çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını ifade eden Avşar şöyle konuştu; ?Bu konularda imkanlar o kadar geniş ve bol değil, köylülerin katkısını da alarak köylerdeki vatandaşlarımızın daha rahat ve güzel bir ortamda yaşamalarını sağlamak için elimizden gelen imkanları sağlıyoruz?dedi.

İlçeye bağlı köylerin büyük bir çoğunluğunun içme suyu sorunun çözüme kavuştuğunu da vurgulayan Avşar içme suyu sorunu yaşayan 8 köyünde içme suyu projelerinin tamamlandığını bu yıl sonu itibariyle ilçeye bağlı susuz köyün kalmayacağını belirtti.

Ayrıca yaptıkları gezi ve incelemeler sırasında köylülerin talepleri doğrultusunda köylere sosyal ve kültürel alanda projeler yaptıklarına değinen Avşar Serinbayır köyünde vatandaşın, yerli ve yabancı turistlerin faydalanacağı 300 metre uzunluğunda bir kayak pisti yaptıklarını, talebin çok olması halinde bu yere bir kayak evi yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Özkan Olcay-Kenthaber-Ahlat
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 10:35:52
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 13:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?