17
Haziran
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Kimlik bilgisi ile dolandırıldı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcıların adına 10 gsm hattı aldığını ve biriken 6 bin TL borç için icra emri geldiğini belirten Bahattin Kırtay isimli şahıs Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

Uludere köyünde ikamet eden Bahattin Kırtay, haberi olmadan adına cep telefonu aboneliği yapılarak dolandırıldığı anlattı. Dönem dönem il dışına çıkararak, inşaatlarda çalışırken kimlik bilgilerini şirketlere verdiğini belirten Kınay "Bu sabah postacı evime gelerek bana 10 ayrı icra ödeme emri tebliğ etti. Açıp baktığımda bir GSM şirketi, avukatı aracılığı ile beni icraya vermiş ve toplam 6 bin TL alacığını istiyordu. Yaptığım araştırma sonucunda kimlik bilgilerim kullanılarak adıma 10 ayrı faturaları hat alındığını, yaklaşık dört ay konuşma yaptıktan sonra ödenmeyen borç yüzünden hatların kullanıma kapatılarak icraya verildiğimi öğrendim. Benim bu durumdan hiç haberim yoktur. Ben dönem dönem çalıştığım şirkete kimlik bilgilerimi verdiğim oldu. Ancak benim adıma bu hatları kim ve nasıl aldı bilmiyorum. Ben sıradan köylü bir vatandaşım, 10 adet ayrı hattı ne yapabilirim ki. Ahlat Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Umarım en kısa zamanda fail veya failler ortaya çıkar"

Kırtay ayrıca vatandaşlara uyarıda da bulunarak, "Kimlik bilgilerinize sahip çıkın, yoksa benim durumuma düşersiniz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 12:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?