1
Haziran
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Köyde sergi açtılar

Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Otluyazı Köyündeki makine nakış, boyama, makrome çalışmalarının bulunduğu yıl sonu sergisini açtı.

Yapılan sergi açılışına Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, İlçe Garnizon Komutanı Per. Kd. Ütğm. Selbes Erkaplan, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, İlçemiz Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş, Resmi Kurum amirleri, davetli topluluğu ve köy halkı katıldı.

Sergi açılışında önce 5 ay süren kurs sonunda kurslarını başarıyla bitiren 20 kursiyer genç kıza kurs bitirme belgelerini Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar ve açılışa katılan Resmi Kurum Amirleri tarafından verildi.

Sergi açılışından önce bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Otluyazı Köyü sakinlerine haziran ayında 8 derslik bir okul yapılacağı müjdesini verdi.

Sergi açılışını Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar yaparken, kursiyerlerin yapmış olduğu makine nakış, boyama ve makrome çalışmalarının yapıldığı ürünler büyük beğeni topladı.

Sergiyi gezen Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar kursiyerlerin güzel eserler yaptığını belirterek, bu faaliyetlerin devam edeceğini belirterek; “Kızlarımızın el sanatlarını ve becerilerini daha çok geliştirmek için başka çalışmalar da yapacağız”dedi Ahlat Halk Eğitim Müdürü Necat Aydoğan’da amaçlarının köylerde bulunan kızlara bu tür faaliyetlerde beceri kazandırarak, meslek sahibi yapmak olduğunu belirterek, talep olması ve imkanlar doğrultusunda bu tür sergileri diğer köylerde de açmaya çalışacaklarını söyledi.

Özkan Olcay-Kenthaber/Ahlat
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 15:14:24
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 11:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?