18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Kredi toplantısına yoğun ilgi

Ahlat İlçesi Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve dargelirli vatandaşlara Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında verilecek 100 bin dolar kredinin anlatıldığı toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yunus Ensari İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu tarafından uygulamaya konulan ve (SRAP) anlatıldı. Kırsal ve kentsel alanlarda yoksul insanların gelirlerini artırma, sürekli bir işe sahip olma ve hayat standardını yükseltmeye yönelik projelere destek amacıyla düzenlenen toplantıya, ilgi fazla olunca vatandaşların büyük bir bölümü dışarıda kaldı.

Toplantıya başkanlık eden Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, yaptığı konuşmada, proje başına 100 bin dolar ödeneceğini, tamamının faizsiz olan proje kredilerinin bir yıl ödemesiz olacağını belirterek, "Yoksulluğun önlenmesi için SRAP kapsamında Türkiye’nin en yoksul yüzde 36’lık kesimi hedef kitle gösterilmiştir. Bu yüzdelik dilim de, Ahlat’ta bulunmaktadır. Buradan vatandaşlarımıza üretime yönelik proje hazırlamaları çağrısında bulunuyorum" dedi. Toplantıya Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, mahalle ve köy muhtarları da katıldı.

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 09:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?