19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Ktap okuyup, inek alacaklar

(ÖZEL HABER) 10 KİTAP OKUYUNCA BİR İNEKLERİ OLACAK

Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, babaları hapiste bulunduğu için yardım isteyen ailenin okula giden çocuklarına 10 kitap okumaları halinde bir inek alma sözü verdi.

Köy gezilerini sürdüren Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, her yaştan vatandaşın sorunlarını sabırla dinleyip çözüm yolları arıyor.

 İlçenin Kuşhane Köyü İlköğretim Okulu 4'ncü sınıf öğrencisi Canan Tutmuş, okullarını ziyaret eden n Kaymakam Şentürk'e ailece içinde bulundukları zor durumu özetleyen bir mektup verdi. Mektubu verdikten sonra Kaymakam Şentürk'ten yardım beklediklerini talep eden Tutmuş. annesi için bir de çamaşır makinesi istedi. Canan Tutmuş basının hapiste olduğunu, 7 kardeş olarak kendilerine annesinden başka bakacak kimselerinin olmadığını vurgulayarak "Maddi durumumuz iyi değil ve 3 kardeş olarak eğitimimizi bu okulda sürdürüyoruz. Köylülerin yardımı ile ayakta kalıyoruz. Bir kümes hayvanımız bile yok. Mektubumdaki talebimin yerine getirilmesi için sizden yardım talep ediyoruz. Bir de annem için bir de çamaşır makinesi istiyorum" dedi.

Kaymakam Şentürk ise küçük Canan'a tek şartla istediğini vereceğini belirterek "Bu köyde okuyan siz 3 kardeşe tek şartım şu. Her biriniz 10 kitap okursanız, kitaplardan anladığınızı özet ile bize anlatırsanız ben de sizin istediğinizi getiririm. Veya size bir inek alsam besleyip sütünden yağından faydalanabilir misiniz?" diye sordu. Anne Türkan ile çocukları Songül (12), Canan (11) ve Fatma (9) büyük bir sevinç ile 'Evet' diyerek çamaşır makinesi taleplerinden vazgeçerek kaymakamın inek önerisini kabul ettiler

(ÖZEL HABER) 10 KİTAP OKUYUNCA BİR İNEKLERİ OLACAK
(ÖZEL HABER) 10 KİTAP OKUYUNCA BİR İNEKLERİ OLACAK
(ÖZEL HABER) 10 KİTAP OKUYUNCA BİR İNEKLERİ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 12:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suzan yıldız IP: 109.228.203.xxx Tarih : 13.10.2010 16:05:53

Bence çok iyi buldum.Bende bir kuşhane köylüsüyüm ve bir sene orada okudum .On  kitap okuyupta bir inek almaları müthiş bir şey onlar için hem kitap okumanın faydası hem de maddi durumları bakımından azda olsa onlar için faydalı olacak .SAYGILARIMLA    SUZAN YILDIZ