2
Haziran
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Kültür Haftası programı belli oldu

Ahlat’ta bu yıl 15.’si düzenlenecek olan ’Ahlat Kültür Haftası’ programının belirlenmesi amacıyla dün Öğretmenevi’nde Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar başkanlığında kurum amirleriyle bir toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıda Kültür Haftasında düzenlenecek etkinlikler karara bağlanarak karşılıklı bilgi alış verişinde bulunuldu. 25 Ağustos Perşembe günü Muş Kültür Merkezinin açılışını yapacak olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, teşhir salonu biten Ahlat Müzesinin açılışına katılabileceği ve ayrıca 26 Ağustos Cuma günü TRT tarafından Ahlat ve Adilcevaz’ın tanıtımı ile ilgili bir canlı program düzenleneceği bildirildi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda 2 gün olarak 24 – 25 Ağustos tarihlerinde kutlanacak olan 15nci Ahlat Kültür Haftası etkinliklerinde Kültür Sergisi, Taş İşlemeciliği, Baston, Yemek, Su Sporları, Yüzme ve yelken yarışmaları ve futbol turnuvası düzenlenecek. Ayrıca kutlamalar esnasında Ahlat’ın tarihi yerleri gezilerek, Nemrut Krater Gölü’nde piknik düzenlenecek. Etkinlikler Hüseyin Deveci şiir gecesi, Aşıklar atışması, Mahalli sanatçıların ve TRT ses sanatçılarının verecekleri konserle son bulacak.
Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 10:24:51
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 10:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?