27
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

'Kültür ve taziye evi' hizmette

AHLAT'TA 'KÜLTÜR VE TAZİYE EVİ' TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Başkanı M. Zeki Peker tarafından yaptırılan 'Kültür ve Taziye Evi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Ahlat Belediyesi'nin girişimi ile yapımına 2 ay önce başlanılan çok amaçlı kültür ve taziye evinin açılış törenine, Bitlis Vali Yardımcısı Sibel Tursun Karatepe, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, Bitlis İl Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Ahlat Belediye Başkanı Abdullalim Mümtaz Çoban, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Bitlisli Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Başkanı M. Zeki Peker, BİGİAD üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kürsüye çıkan BİGİAD Başkanı M. Zeki Peker, kendi imkanları ile yaptırdığı 'Kültür ve Taziye Evi'nin açılış konuşmasını yaptı. Peker yaptığı konuşmada hiçbir karşılık beklemeden sadece Allah rızası için bu tür hizmetleri yaptığını belirterek, Bitlis'in tüm ilçelerinde 'Kültür ve Taziye Evi' yapacağını söyledi. Peker, Bitlis'in 2 ilçesinde ise 'Kültür ve Taziye Evi' temellerin atıldığını kısa süre zarfında onlarında hizmete geçeceğini ifade etti.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ise yaptığı konuşmasında, bura yöre insanının bir gönül zenginliğinin meyvesini gördüklerini ve açılışını yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Taziyelerin yörede çok önemli olduğunu vurgulayan Şentürk "Taziye mekanları ve taziye programları, tanısın tanımasın, yakın uzak demeksizin insanları bir araya getiren, aralarındaki soğukluğu sıcaklığa çeviren çok önemli bir sosyal etkinlik alanıdır. Böyle bir alanı ilçemize kazandıran değerli iş adamımız M. Zeki Peker'e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ardından Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban bir konuşma yaptı. Çoban yaptığı konuşmasında, ilçelerinde çok kısa zamanda inşa edilen 'Kültür ve Taziye Evi'nin Ahlat'ta bir çok ihtiyaca cevap vereceğini belirterek: "İlçemize bu hizmetin yapılması hususunda değerli iş adamı, sevgili kardeşim M. Zeki Peker bu hizmet noktasında görüşmemiz olduğunda aynen şöyle dedim. Hiç gecikmeyelim dedim. Yeter ki bu ilçe, bu memleketin, bu memleketin evlatları tarafından sahiplensin ve sahiplenilsin dedik. Bu özel bir anlayıştı. Ve kardeşimi tebrik ve takdir ediyorum. Belediyemizce de hemşerilerimize 'Kültür ve Taziye Evi'nin faaliyetlerinde her türlü desteği sağlayacağımız belirtmek isterim. Bu saten sonra bu ilçemizde ne yapılacaksa, ne hizmet yapılacaksa çağın gereği olan en uygun metotla ve en uygun malzeme ile yapılacaktır" dedi.

Ardından, törene katılan protokol mensupları 'Kültür ve Taziye Evi'nin açılış kurdelesini kesti. Tören BİGİAD Başkanı M. Zeki Peker'in tebrikleri kabul etmesi ve Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban'ın BİGİAD Başkanı M. Zeki Peker'e plaket vermesinin ardından sona erdi.

AHLAT'TA 'KÜLTÜR VE TAZİYE EVİ' TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
AHLAT'TA 'KÜLTÜR VE TAZİYE EVİ' TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
AHLAT'TA 'KÜLTÜR VE TAZİYE EVİ' TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
AHLAT'TA 'KÜLTÜR VE TAZİYE EVİ' TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
AHLAT'TA 'KÜLTÜR VE TAZİYE EVİ' TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?