20
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Kutlu doğum haftası etkinlikleri

Ahlat ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle bir program düzenlendi.

Ahlat İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Selçuklu Lisesi Spor Salonu'nda yapılan program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. İlçe Müftüsü Hasan Cerit günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cerit, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla her yıl vaazlar, konferanslar, paneller, sempozyumlar, mevlitler ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, "Tüm bu etkinliklerin gayesi sevgi, barış ve hoşgörünün timsali olan sevgili Peygamberimizin, yüce ahlakını ve örnek şahsiyetini tanıtarak insanlığın kurtuluş ve saadetine katkıda bulunmaktır" dedi.

Konuşmalardan sonra programın davetlisi olarak ilçeye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ömer Yılmaz, katılımcılara "Milli ve manevi değerlerimiz" konulu konferans verdi. Salona gelen katılımcılara ilçe müftülüğü tarafından kitap ve gül dağıtıldı. Program şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Programa Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, Bitlis Müftüsü Halil Bektaş, daire amirleri, ilçedeki din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 11:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?