27
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Nemrut'un tepesinde kar keyfi

Van Gölünün kıyısında bunan Ahlat'ta hava sıcaklığının etkisi ile denize girilip serinlenirken, Nemrut Dağı'nın zirvesinde ise kartopu oynanıp kaymanın keyfi doyasıya yaşanıyor.


Bitlisin Ahlat ilçe sınırları içerisinde bulunan Nemrut dağı ve krater gölü haziran ayının ortalarına gelmesine rağmen hala eteklerinde kar bulunduruyor. Ahlatlıların bir araya gelerek kurduğu Ahlat Fotoğrafçılık Kulübü ile www.ahlatforum.com internet sitesi üyeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Nemrut Dağı ve krater gölüne geleneksel gezi düzenledi.

Dünyanın 2'nci büyük krater gölünün bulunduğu zirveye tırmanan 20 kişilik ekip, zirvede dağın eteklerinde biriken karlarla güzel görüntüler oluşturdu. Yaklaşık 4 bin metrede kartopu oynandı, kar üzerinde dakikalarca kaymanın keyfi yaşandı.
Zirvede kar keyfini yaşayan ahlatforum üyelerinden Şemsettin Kaptan, her yıl geleneksel olarak düzenlemiş oldukları Nemrut Dağı ve krater gölü yürüyüşlerine bu yıl da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Herkesin bu zirveye çıkarak muhteşem güzelliği görmesi gerektiğini belirten Kaptan: "Zirvede karla kartopu oynadık. Bulutların arasından süzülen sislerin içerisinden geçtik. Soğuğu içimizde hissettik. Çok güzel bir yürüyüş oldu. Soğuğun sıcaklığını da kendi aramızdaki iletişimde kurduk.

Ne mutlu Nemrut'a çıkanlara" dedi Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü, Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliğini taşıyor. 4 bin 450 metre yükseklikteki Nemrut Krater Gölü 12 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahip. Ayrıca krater gölünde buz mağarası ve buhar bacaları da mevcut olan Nemrut Dağı çanağında hem soğuk hem de sıcak göller bulunuyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 11:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?