19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Öğrencileri ile hasret giderdi

Bitlis'in Ahlat ilçesi Seyrantepe köyünde 48 yıl önce öğretmenlik yapan Mehmet Tapar, yıllar sonra göreve başladığı köye gelerek öğrencileri ve köylülerle hasret giderdi.


Öğretmenlik mesleğine Seyrantepe köyünde başlayan Mehmet Tapar, 48 yıl sonra ilk görev yaptığı yeri ziyaret etti. Köydeki evleri tek tek gezen Mehmet öğretmen, yaşayan öğrencilerine sarılarak hasret giderirken, hayatını kaybedenleri ise kabirleri başında andı. Bu ziyaret karşısında duygulanarak sevinç gözyaşları döken köylüler, yaşlarının ilerlemiş olmasına rağmen önlerini ilikleyerek öğretmenlerinin elini öptü. Ziyaretlerinin ardından ilk görev yaptığı okula giden emekli öğretmen, duygulu anlar yaşadı.


Emekli öğretmen 68 yaşında olmasına rağmen, ilk günkü gibi öğrencilerinin isimlerini ve numaralarını okuyarak sınıfa girdi.


Köylüler öğretmenlerini 48 yıl aradan sonra yeniden görmenin mutluluğunu yaşarken, bu ziyaretin çok anlamlı olduğunu söyledi. Sevgi ve saygıyı, sayı saymayı, okuma yazmayı Mehmet öğretmenden öğrendiklerini belirten köylüler, hiçbir zaman öğretmenlerini unutmadıklarını ifade etti.


Tokat Reşadiye doğumlu olan Mehmet Tapar ise ilk öğretmenlik mesleğine 1960 yılında Ahlat'a bağlı Seyrantepe köyünde başladığını söyledi. 48 yıl önce köye geldiğinde büyük bir ilgi ile karşılaştığını belirten Mehmet Tapar, köyün ilk öğretmeni olduğunu kaydetti. Anılarını hatırlayıp konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Mehmet Tapar, bu duygunun anlatılacak gibi olmadığını söyleyerek, "Anlatılacak gibi değil, burada bana karşı büyük sevgi ve saygı var. Ben onları unutmadım, onlar da beni unutmamış.


Hepsi benim kadar olmuş. İstersen dünya kadar paran olsun bundan büyük servet olamaz. Daha önce buraya gelmeyi çok istedim. Köylünün, öğrencilerimin, okulumun kokusu hep burnumda tütüyordu. Beni buraya getiren bu özlemdi. İlk okuttuğum öğrencilerim, ilk görev yerimdi. Öğrencilerimin kimlik bilgilerini, fotoğraflarını arşivledim, halen yanımda taşıyorum" dedi.

Tapar, "Öğretmenliği burada tattım. Köylülerin burada bana gösterdiği sevgi, saygı beni çok etkilemişti. Bu hazla gittiğim yerde mutlu oldum. Öğretmenlik hazzımı aldım. Bu duygularımı anlatamam. Öğretmendim ve çocuklarımı okutuyordum. İmkanlarım elvermediği için daha önce buraya gelemedim. Şimdi geldim ve inanılmaz bir duygu içerisindeyim" şeklinde konuştu.


Evli ve 4 çocuk babası olduğunu belirten Mehmet Tapar, birkaç gün köyde kaldıktan sonra memleketi Tokat'a gideceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 13:20:31
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 13:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?