17
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Okul öncesi eğitim şenliği

Ahlat ilçesinde, okul öncesi eğitime dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği'nde minik çocuklar pankart açarak yaklaşık 2 kilometre yürüyüş yaptılar. 

Şenlik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş, okul müdürleri, vatandaşlar, anaokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı yürüyüş ile başladı. Selçuklu Çarşısı'nda başlayıp, Hükümet Konağı önüne kadar devam eden yürüyüşte, minik çocuklar öğretmenlerinin nezaretinde müzik eşliğinde pankart açarak yürüdüler. Ardından Alparslan İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinden bir gurup öğrenci Atatürk büstüne çiçek bıraktı, müzik eşliğinde eğlenen minik çocuklar, etkinliklerin ardından öğretmenlerinin nezaretinde şenlik alanından ayrıldı. 

Basın mensuplarına yapılan etkinlik ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş, okul öncesi eğitime dikkatleri çekmek amacıyla bu yıl "1. Okul Öncesi Eğitim Şenliği " yapıldığını söyledi. Yurttaş "Bundan sonraki yıllarda ise etkinlikler devam edecektir. Ahlat'ta okul öncesi eğitime gereken ilgiyi sağladık. Böylece Ahlat'ta okul öncesi eğitimde yüzde 40 oranı ile Türkiye ortalamasını üzerinde bulunuyoruz. Okul öncesi eğitim 777 öğrenci ve 39 öğretmen tarafından eğitiliyor. Hedefimiz okul öncesi eğitimde katılım oranının yüzde 100 olmasını sağlamaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 16:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tuğba Eyigün IP: 88.245.122.xxx Tarih : 27.05.2007 14:41:49
O.Ö.E gerçekten çok önemli.Bende eğitmenim Ahlattaki bu artış beni çok mutlu etti.