25
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Okuma bayramı etkinliği

Bitlis'in Ahlat ilçesinde okuma bayramı münasebetiyle düzenlenen etkinlikte seyrine doyumsuz renkli görüntülere sahne oldu.

Ahlat Yunus Ensari İlköğretim Okulu 1'nci sınıf öğrencilerinin okumaya geçişi münasebetiyle okuma bayramı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti. Programda, okumaya ilk adım atan minik öğrencilerin heyecanları ve sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Okumaya yeni geçen öğrenciler, şiirler okudu, piyesler sahneye koydu ve yaptıkları şovlarla izleyenlerden alkış aldılar.

Okuma bayramı etkinliği çerçevesinde sırayla kürsüye gelerek şiir okuyan öğrenciler okumayı öğrendiklerini ispatladılar. Yapılan şenlikte öğrencilerin velileri de bulunurken, öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Özellikle "Mehmedim" , "Gelin Kaynana" ve "Nasrettin Hoca" skeçleri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Öte yandan sahne basmaklarını çıkmakta zorlanan minikler her defasında halı engeline takılarak yere düştü. Hiçbir şey olmamış gibi oyunlarını sergileyen minikler izleyenlerden tam not aldı.

Aileler, çocuklarının hazırladığı gösterileri tören sonunda onları ayakta alkışlayarak tebrik ettiler. Ve öğrencilerin gösterilerden oldukça memnun ayrıldıklarını ifade eden aileler, "Okumaya yeni başladılar ama usta tiyatroculara taş çıkarttılar" yorumlarında bulundu. Tören 1'mci sınıf öğrencilerinin oluşturduğu okul korosunun seslendirdiği bir birinden güzel şarkılarla son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 11:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?