30
Mayıs
2024
Perşembe
AHLAT - BİTLİS

Ovakışla'ya YİBO

Bitlis'in Ahlat ilçesi Ovakışla beldesi halkı, yatılı ilöğretim bölge okulu yapım kararını sevinçle karşıladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitime Fiziksel Katkı Projesi (EFİKAP) kapsamında Ovakışla beldesinde bir YİBO yaptırılacak. 10 Ekim 2008 tarihinde ihaleye çıkacak olan YİBO'nun 107 bin metrekare alan üzerinde, 24 derslikli, 300 öğrenci kapasiteli olacağı ve 2010-2011 Eğitim ve öğretim yılına hazır olacağı belirtildi. 

YİBO 'nun yapılacağı haberine sevinçle karşıladıklarını anlatan Ovakışla Belediye Başkanı Naif Yıldızlı, beldelerinde yaptırılacak olan YİBO'nun Ovakışla'nın çehresini değiştireceğini söyledi. YİBO'nun kendi imkanları ile çocuklarını okutamayacak ailelerin önünü açacağını ifade eden Yıldızlı; "Yaklaşık 5 yıldır YİBO'nun beldemizde yapılması yönünde özel çaba harcadım. Bu gün yapılacağı yönündeki kati karar bizi çok mutlu etmiştir. Bu karar Ovakışla halkına bayram hediyesi niteliğinde olmuştur. Çünkü YİBO 'nun beldemizde yapılması ile birlikte beldemize, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda çok olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Ovakışla'da görev yapan öğretmenlerimiz burada barınma yerleri olmadığı için, normal olarak mesai bitiminde beldeden ilçeye gidiyordu. Ovakışla'da kalan öğretmen sayısı parmakla sayılacak kadar az oluyordu. Böylece öğretmenlerin ekonomik anlamda beldemize katkısı doğal olarak kısıtlı kalıyordu. Ama YİBO'nun yapılması ile birlikte kısmide olsa bu tür sorunlarımız ortadan kalkacaktır. Her alanda beldemizin kalkınmasına katkı sağlayacak olan YİBO'nun yapılması için bütün emeği geçenlere kendim ve belde halkı adına şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz" dedi. 

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ise YİBO'ların eğitim ve öğretime sunduğu katkıların önemine vurgulayarak şöyle konuştu;
"YİBO'ların birinci misyonu bölge şartları içerisinde kaliteli eğitim vermesidir. Gerçektende YİBO'lar bulundukları yöreye, sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif alanlarda ciddi bir ortam sağlar. Gelişimlik adına çok önemli katkılar sağlamaktadır. Bulundukları yörede, öğrencileri, öğretmenleri, Velileri ve toplum katmanındaki tüm unsurları kaynaştırmada kısacası devlet vatandaş kaynaşmasında çok önemli bir görevi y erine getiriyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?