19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Patates Festivali 5 Kasım'da

AHLAT

Türkiye'nin patates ambarlarından biri olarak anılan Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl ikinci patates festivali düzenlenecek.

Ahlat Ziraat Odası Başkanı (AHZO) Necat Demirden, gazetecilere yaptığı açıklamada; yörede tadı ve lezzeti ile bilinen Ahlat patatesinin artık yurdun bir çok yerinde de aranan bir lezzet olduğunu belirterek, 5 Kasım 2009 tarihinde "2. Ahlat Patates Festivali"ni düzenleyeceklerini söyledi.

Demirden, festivalin başarılı geçmesi için bir dizi çalışma içerisinde olduklarını, patatesin yöre ekonomisine katkısını ve Ahlat çiftçisinin sorumluluğunu çok iyi bildiklerini de belirterek "Patatesin dünyada en çok kullanılan 4 üründen biri olduğunu biliyoruz. Bu sorumlulukla patates üretiminde daha ciddi ve daha bilimsel yaklaşıyoruz. Ayrıca, her yıl bakir topraklarımızda patates üretimine daha teknik yaklaşarak, kaliteli ve sertifikalı tohum kullanıyoruz. Böylece çiftçilerimiz ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunmasını sağlıyoruz. Amacımız ülke üretimine önemli katkı sunan Ahlat patatesinin tanıtımını yapmak, iyi pazar koşulları oluşturmaktır" dedi.

Festival çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten AHZO Başkanı Demirden, bu yıl düzenlenecek olan "2. Ahlat Patates Festivali"ni çok daha renkli geçeceğini anlatarak şöyle konuştu:

"Her yıl festivalimiz devam edecek. Zengin bir program düşünüyoruz. Bu vesile ile festival programı önümüzdeki günlerde netleştireceğiz. Patatesçilik ile iştigal eden firmalar, stant açarak ürünlerini tanıtacak. Yeni çıkan en son teknolojiyi, makine, sulama ekipmanı, tohum, gübre ilaç, gibi ürünlerin tanıtımını yapacak. Ayrıca festivalimizde ünlü sanatçıların yanı sıra, yerli sanatçılarımız da yer alarak müzik eğlence programı sunulacak. Patates ürünleri yarışmaları mutlaka olacak. Ayrıca, en iyi patates yetiştiriciliği yarışması, en iyi patates yemeği yarışmaları da yapılacak."

AHLAT
AHLAT
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 16:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?