19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Refai usta Obama'ya baston yaptı

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustası Refai Gökbulak, Türkiye'yi ziyaret edecek olan Barack Hussein Obama'ya koç, sığır, manda ve bufalo boynuzundan özel bir baston yaptı.

Ahlat İlçesindeki baston ustalarından Refai Gökbulak Türkiye'yi ziyaret edecek olan Barack Hussein Obama'ya özel bir baston hazırladı. Daha önce Amerika Birleşik Devletleri başkanlarından Bill Clinton'a da baston yapıp gönderen Gökbulak, bu kez de Türkiye'ye gelecek olan Barack Hussein Obama'ya özel baston yaptı.

Barack Hussein Obama'ya karşı sempatisinin olduğunu, özellikle Ortadoğu ve Türkiye politikalarını beğendiği için kendisine bir baston yapmayı düşündüğünü belirten Gökbulak: "Ben daha önceki ABD başkanlarından Bill Clinton'a da baston yapıp göndermiştim. Çünkü onun döneminde de ABD'nin Ortadoğu'ya ve Türkiye'ye karşı izlenen politikaları beğeniyordum. Ancak talihsiz dönem olarak nitelendirdiğim George W. Bush'a baston yapıp göndermedim. Çünkü Bush dönemini Müslümanların talihsiz yılları olarak düşünüyorum" dedi.

Obama için yaklaşık bir haftada özenle tamamladıklarını bastonu tümünü boynuzdan yaptıklarını belirten Gökbulak, "Bastonun kafa kısmı manda boynuzundan yaptım. Gövde kısmını ise koç ve sığır boynuzu ile Afrika'dan özel olarak getirttiğim bufalo boynuzundan yaptım. Bu baston Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barak Hüseyin Obama'ya özel olarak üretilen bir bastondur. Amerika'nın resmi amblemi olduğu için bastonu kartal başlı yaptım" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 12:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?