2
Haziran
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Şenlikte eşekler yarıştı

Bitlis'in Ahlat ilçesinin Kuşhane Köyü İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen şenlikte gelin gibi süslenen eşekleri ile yarışan çocuklar, birinci gelebilmek için büyük mücadele verdi.


Eğitim ve öğretim dönemi sonuna yaklaşırken köy meydanında düzenlenen etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından halk oyunları gösterisi, skeçler, Çanakkale Savaşı'nı anlatan gösteri sunuldu, öğrenciler şiirlerini okudu. Şenliğin en ilgi çekici gösterisi ise eşek yarışmaları oldu. Çocuklar günler öncesinden yarışma için hazırladıkları eşeklerini köy meydanında gelin gibi süsledi. Muhtarın startıyla başlayan 1 kilometrelik eşekli koşu sonunda "Esmer" adlı eşek birinci
oldu. Büyük ilgiyle izlenen eşek yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, okuldaki öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Burada yaptığı konuşmada birlik beraberlik ve hoşgörünün önemini vurgulayan Şentürk, "Bir işin içerisinde sevgi olmazsa, orada güzelliğin ve başarının ortaya çıkması mümkün değil. Onun için çocuklarımızın ruhuna o sevgi tohumlarını ekmemiz lazım. Hepimizin birbirini sevip sayması gerekiyor" diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ise yaptığı açıklamada, sene başında aldıkları karar doğrultusunda, her türlü sosyal ve kültürel faaliyetleri insanlarla birlikte daha etkin kutlamaya çalışacaklarını ifade ederek, "Bu yıl ilk defa bir köyümüzde yıl sonu etkinliği düzenledik. Köyde yaşayan, bay, bayan ve çocukların yanı sıra kurum amirleri de bu etkinliğe katıldı. Ve burada büyük bir kaynaşma oldu. Herkes bu etkinlikte kendinden bir şeyler buldu. Güzel bir etkinlik olduğu kanaatindeyim" dedi.


Öğrenciler ise ilk defa köylerinde düzenlenen bir etkinlikte kaymakam, garnizon komutanı, belediye başkanı ve milli eğitim müdürlerini görmenin hem heyecanını hem de şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 13:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?