22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Sıcak havalarda haşere ve böceklere dikkat

Ahlat ilçesinde görev yapan Veteriner Hekim Orkun Görgen, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte larva yumurtalarından çıkan haşere ve böceklere karşı ilaçlama yapılması gerektiğini söyledi.


Bölgedeki birçok evin tek katlı ve bahçeli olduğuna dikkat çeken Orkun Görgen, artan hava sıcaklıkları ile birlikte böcek ve haşerelerin lavra veya yumurtalarından çıktığını, bu nedenle insanların daha dikkatli olmasını söyledi.

Yörede haşerelerle mücadele edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Görgen; "Bataklıklar, fosseptik çukurları gibi yerlerde larva ve ergin haşere ilaçlanmasının mutlak yapılması gerekir. Ayrıca evlerin etrafı ve içleri uzmanlardan yardım alınarak ilaçlanmalı. Isırık veya sokma vakalarıyla karşı karşıya kalındığında ise vakit geçirmeden bir sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir. Bazı böcek ve haşerelerin sokma ve ısırma anında direkt olarak insanlara zarar verdiğini, bazılarının ise bazı hastalıklarının taşıyıcısı olduğu unutulmamalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 12:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat avcı IP: 88.247.193.xxx Tarih : 28.07.2007 12:17:23
veteriner hekim orkan beyi bu düşüncelerinden dolayı kutlarım ilçemiz için yaz aylarında yapılması gereken işi öne sürmüştür.