28
Mayıs
2024
Salı
AHLAT - BİTLİS

SRAP, başarılı sonuçlar veriyor

Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında, 'Gelir getirici küçük ölçekli projeleri' adı altında yürütülen uygulamayla 15 aile kendi işini kurdu.

Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti, SRAP desteğiyle kurulan 11 işyerini gezerek, işyerlerinin faaliyetlerini, çalışıp çalışmadığını, gelir elde edilip edilmediğini kontrol etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Avşar, ailelerin bu projelerle kendi gelirlerini kendi üreten, kazanan kişiler haline getirilmek istendiğini söyledi. Vakfın gayesinin üreten insanlara yardımda bulunmak olduğunu anlatan Avşar, "İnsanlara sürekli her ay yardım etmektense, vatandaşlar bu tür küçük projelerle kendi gelirlerini kendileri kazanmaları için teşvik ediliyor. Gelir getirici küçük ölçekli projelerin amacı, yoksul birey veya hanelerin geçimlerini sağlayacak kendi işlerini kurmaları, gelir elde etmeleri ve başlattıkları çalışmaları uzun süre devam ettirebilmeleridir. SRAP kapsamındaki projelerle şuanda 11 tane gelir getirici işyeri açıldı. 4 tane kesinleşen ve uygulama aşamasında olan projelerimiz var. Böylece ilçede 15 aileye küçük ölçekli işyeri kazandırılmış durumda. Ümit ediyorum ki bu başvurular artar. Vakfımıza müracaat olduğu takdirde, proje şartlarına uyan herkese yardımcı olmaya hazırız. Gelir getirici projeler için herhangi bir konu sınırlaması bulunmamaktadır" dedi. 

Kişi başına 6 bin YTL verilen küçük ölçekli kredilerin 4 yılda faizsiz geri ödemeli olduğunu kaydeden Avşar, "Ahlat SYDV'ndan işyeri projesi kapsamında yaklaşık 100 bin YTL küçük ölçekli kredi alındı. Bu ilginin daha da artmasını istiyoruz. Alınan bu kredilerle manifatura dükkanı, seyyar satıcılık, otomotiv tamir atölyesi, ayakkabıcı, 2 adet demir doğrama atölyesi, mobilya atölyesi, hediyelik eşya dükkanı ve 2 adet ses düzeni kurma alanlarında faaliyet gösteren işyerleri açıldı" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 15:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?