1
Haziran
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

TAR-ET projesi hayata geçiriliyor

Ahlat ilçesinde, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ziraat Bankası ve Et Balık Kurumu tarafından ortaklaşa yürütülen ve kısa adı TAR-ET olan "Sözleşmeli Besi Sığırcılığı Projesi" uygulanmaya başlandı.

Ahlat Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İsmail Arslan, 10 yıl sürecek projenin, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından aralarında Bitlis'in de bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 28 ilde başlatıldığını söyledi. Arslan, proje kapsamında her üreticiye en az 15 ve en fazla 50 adet hayvan verileceğini ve finansman desteği sağlanacağını belirterek: "Kooperatif ortaklarına sözleşmeli besicilik modeli yetiştirilecek hayvanların Et ve Balık Kombinaları'na satışlarının yapılması hedefleniyor. Verilecek hayvanların et ve sütünden bol ve kaliteli verim alınması beklenmektedir. Ülkemiz hayvancılığında yeterli gelişimin sağlanamamasına bağlı olarak hayvansal protein açığının arttığı da bir gerçektir. Ülkemiz insanının hayvansal protein ihtiyacını iç üretimden sağlıklı, güvenli ve düşük maliyetle temin ederek, üretici ve tüketici memnuniyetini sağlamak amaçlanıyor. Proje kapsamında kesimi yapılacak besi sığırları için üreticiye, karkas ağırlık üzerinden kilogramına 1 YTL devlet desteği verilecek. Proje kapsamında besiye alınacak hayvanlar yerli ırk, kültür ırkı ve kültür ırkı melezi büyükbaş sığır cinsi hayvanlar olacak. Bunun yanı sıra besiciler mevcut hayvanlarını da projeye dahil edebilecekler" dedi.

Arslan, proje ile çiftçinin gelir düzeyinin yükseleceğini, hayvancılıkla uğraşanlar için iyi bir fırsat olduğunu da belirterek, "Proje ile ilçe ve bölge ekonomisi canlanacağına inanıyorum. Bölgede hayvancılığı geliştirerek yöre halkının gelir seviyesini yükseltilecek. Ülke insanına sağlıklı, ucuz et ve et ürünleri arzının yaygınlaştırılması hedefleniyor. Gerekli ve detaylı bilgiler için ilgilenenlerin tarım kredi kooperatiflerine başvurmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 14:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?