22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Tarım işçilerinin tehlikeli yolculuğu

Ahlat ilçesinde çalışan tarım işçilerinin, yüklü kamyon kasasında yaptıkları tehlikeli yolculukları adeta yürekleri ağıza getiriyor.


Ahlat'ta patates hasat döneminin başlamasıyla birlikte ilçede, nakliyecilerin yanı sıra tarım işçilerinin de gözle görünür bir artış oldu. Patates tarlalarında yük indirip bindirmede çalışan işçileri tarlalara gidişte fazla güçlük çekmezken dönüşlerinde ise adeta tehlikeye meydan okuyorlar. Tarlalara ulaşım zorluğu çeken işçiler ise işi bedavaya getirmesinin de hesaplarını yaparken, şanslılar kendilerine şoför mahallinde, diğerleri ise boş kamyon kasasında kendine yer buluyorlar. Fakat en zor ve tehlikeli yolculuk ise işçilerin tarla dönüşlerinde oluyor.

Kamyonların şoför mahallinde yer bulamayan işçiler yüklü kamyon kasası üzerinde zorlu yolculuğunu yapıyor. Yüklü kamyon kasasında 10 ila 15 kilometrelik mesafeli bu zorlu, tehlikeli yolculuğu, birkaç kişi birlikte yapıyor.


Öte yandan araç şoförleri, tüm ısrarlarına rağmen işçileri kamyon kasasından aşağıya indiremedikleri, kendilerinin bu yolcuğa alıştıkları belirtiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 18:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?