23
Mayıs
2024
Perşembe
AHLAT - BİTLİS

Tatilde okul açılışı

Ahlat İlçesi Alakır Köyü İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tören için tatilde olan çocuklar yeniden önlük giydirilip okula getirilirken, Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu kürsüde konuşma yaparken, bazı öğrenciler ön sırayı kapmak için birbirlerine yumruk attı.

Okulun açılışı için düzenlenen törene Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, İl Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Folklor ekibinin gösterileri, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yüce’nin eğitim hizmetleriyle ilgili açıklamalarının ardından Vali Hacımustafaoğlu bir konuşma yaptı. 2 yıl içerisinde başta eğitim olmak üzere sağlık ve köy hizmetleriyle kültür, turizm ve tarım alanında birçok mesafe kat ettiklerini belirten Hacımustafaoğu, "Bizim birinci öncelliğimiz eğitimdir. Geçen yıl yapılan ve tümünü bitirdiğimiz yatırımlarla bu yıl başladığımız yatırımlar tamamlandığında il genelinde eğitim birinci öncelikten kurtarmış olacağız" dedi.

Vali Hacımustafaoğlu, kürsüde konuştuğu sırada öğrenciler de ön sırayı kapmak için büyük mücadele verdi. Konuşmaların ardından Vali Hacımustafaoğlu, kurdeleyi keserek okulun açılışını yaptı. Daha sonra Hacımustafaoğlu ve diğer davetliler birlikte okulu gezdi.

Köyde bulunan 2 derslikli okulun yetersiz kalması nedeniyle yeni yapılan 9 derslik, 1 kütüphane ve 1 bilgisayar laboratuarının 220 milyar liraya mal olduğu, okulun önümüzdeki yıl eğitim öğretim hizmeti vereceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 12:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?