15
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Tek adımda hizmet uygulaması

Ahlat İlçe Kaymakamı Ahmet Avşar, Başbakanlık tarafından 21 Kasım 2006 tarihinde uygulamaya konulan 'Tek Adımda Hizmet' genelgesinin ilçelerinde başlatıldığını söyledi. 

Kaymakam Ahmet Avşar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal yardıma muhtaç insanların, devletin sunduğu hizmetlerden faydalanmaları için bir çok prosedürü yerine getirmelerine gerek kalmadığını söyledi. 

Avşar, "Başbakanlık tarafından vatandaşların bu konudaki işlemlerinin kolaylaştırılması için bir genelge yayınlandı. Bu genelge ile vatandaşın kurumlardaki işlemlerini artık ilçemizde tek elden yürütmeye başladık. Vatandaşlar artık kurum kurum dolaşmayacak. Bizim görevlendirdiğimiz bir memur, onlar adına bu işleri yürütecek. Bize yapılan başvuru sahiplerinin gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarının tespiti için vatandaşlar bir çok kurumu dolaşmak zorunda kalıyordu. Bu durum vatandaşlara ağır zahmet ve külfet getiriyordu. Başbakanlık, vatandaşları bu külfet ve zahmetten kurtarmak amacıyla 'Tek Adımda Hizmet' uygulamasını başlattı. Bu uygulamayla birlikte vatandaşlar artık bu gibi işlemleri için Kaymakamlığımız nezdinde belirlenen yere müracaatını yapıyor ve tarafımızdan görevlendirilen memur nüfus, tapu, trafik gibi 8- 10 ayrı kurumdan gerekli araştırmayı yaparak işlemlerini tamamlıyor" dedi. 

Bu uygulamanın özellikle yaşlı, kadın ve okur-yazar olmayan vatandaşlar için önem arzettiğini belirten Avşar, genelgenin hem vatandaşı hem de kurum çalışanlarını rahatlattığını açıkladı. Ahlat İlçesi'nde 'Tek Adımda Hizmet' uygulamasının başlatıldığını ifade eden Kaymakam Avşar, bundan sonra yeşil kart, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı yardımı, asker ailelerine sağlık cüzdanı verilmesi, yaşlılık ve sakatlık aylığı bağlanması ile muhtaçlık belgesi düzenlenmesi işlemlerinin daha hızlı yapılacağını bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 13:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suat ay IP: 85.104.57.xxx Tarih : 5.03.2007 18:04:37
ilçe de yapılan çalışmaları bir yana bırakarak örnel kültür yolunda eksilere düşülmesi kültür bakanlığınımı ilgilendiriyor vede ahlatın kültürel ve sosyal faliyetlerinin önünü devamlı kapalı olması neyin göstergesidir