18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

TEKEL kapanmayacak

Bir süredir Bitlis kamuoyunu meşgul eden Bitlis Tekel Sigara Fabrikası’nın kapatılacağı yönündeki söylentilere açıklık getiren milletvekilleri Kiler ve Aksoy, “Türkiye’deki sigara fabrikaları kapanırsa Bitlis en son kapanacak yerdir" diye konuştular.

Bir süredir Bitlis kamuoyunu meşgul eden Bitlis Tekel Sigara Fabrikası’nın kapatılacağı yönündeki söylentilere açıklık getiren milletvekilleri Kiler ve Aksoy, “Türkiye’deki sigara fabrikaları kapanırsa Bitlis en son kapanacak yerdir. Maliye Bakanı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile nihai görüşmemizi yaptık. Bitlis Sigara Fabrikası’nın ka-patılmaması yönünde mutabakat sağladık.” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Milletvekili Vahit Kiler, “Şahsi kanaatim, bazı problemlerden dolayı Tekel özelleşmeyecek, en kötü ihtimalle özelleşse bile Bitlis Sigara Fabrikası çalışanları mağdur edilmeden ve yer değiştirmeden Yaprak Tütün İşletme’ye geçecekler. milletvekilleri olarak net tavrımızı ortaya koyduk.” diye konuştu. Aksoy ise, Bitlis Sigara Fabrikası’nın kapanmaması için önceleri özelleştirme kapsamı dışında tuttulduğunu dile getirerek, “Bu bazı çevrelerce ‘tasfiye’ olarak değerlendirip anlatıldığı için yeniden bir zeylname ile fabrikamız özelleştirme kapsamına dahil edildi. Hükümetimiz özelleştirmeyi genel politika olarak benimsemiştir ancak, işçiler mağdur edilmeden yapılması gerekiyor.

Özelleştirme olsa bile Bitlis çalışanları göçe zorlanmayacak, aynı haklarıyla Yaprak Tütün İşletmesi’ne geçecekler. Bu garanti diğer iller için geçerli değil.”dedi.

Özkan Olcay-Kenthaber-Bitlis/Ahlat
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 12:05:09
Güncelleme :18 Şubat 2005 Cuma 12:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?