30
Mayıs
2024
Perşembe
AHLAT - BİTLİS

Teknolojiye inat çalışıyorlar

(ÖZEL HABER) - GONKLU DUVAR SAATLERİ TEKNOLOJİYE MEYDAN OKUYOR

Bitlis'in Ahlat ilçesinde saat tamir ve satıcısı Enver Hakverdioğlu, vatandaşların genelde dijital veya günün modasına uygun saatleri tercih ettiğini belirterek, gonklu saatlere rağbet kalmadığını söyledi.

Eskiden bir evin olmazsa olmazı olan gonklu duvar saatleri de artık teknolojiye boyun eğdi. Teknolojinin gelişmesiyle babadan dededen kalma gonklu duvar saatleri askıdan inerken, günümüzde ise halen tarihi saatlerin korunması için özel çaba sarf ediliyor.

Ahlat ilçesindeki saat tamir ve satıcısı Enver Hakverdioğlu, özellikle 50 yaş üstü vatandaşların veya antika olur ümidiyle gonklu duvar saatlerinin satıldığını belirtti. Hakverdioğlu, "Vatandaşlar günümüzde gonklu duvar saatlerini bize takas için getiriyor. Gonklu saati bırakıp yerine dijital veya pilli saatleri götürüyor. İlk başlarda vatandaşlar dede ve ninelerinden kalma gonklu saatleri tamir ve temizlik için getirdiler. Ardından yeni saatler ile takas etme talepleri geldi. Bende gonklu saatlerini alıp yerine yeni saatler verdim. Artık antika niteliği taşıyan gonklu saatleri hatırlayan vatandaşlar ise geçmişte yolculuğa çıkıyorlar. Saatleri gören vatandaşlar dede ve ninelerinin dönemlerinde bu saatlerin olduğunu söyleyerek, gonklu saatler ile ilgili hatıralarını saatlerce anlatıyorlar" dedi.

Gonklu saatler ile geçmişi geleceğe taşıdıklarını da ifade eden Hakverdioğlu, bu saatlerin her evi süslemesi ve gelecek nesillerin de görmesi gerektiğini söyledi

(ÖZEL HABER) - GONKLU DUVAR SAATLERİ TEKNOLOJİYE MEYDAN OKUYOR
(ÖZEL HABER) - GONKLU DUVAR SAATLERİ TEKNOLOJİYE MEYDAN OKUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2011 Cumartesi 23:49:37
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 13:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?