30
Mayıs
2024
Perşembe
AHLAT - BİTLİS

Terziler işsizlikten yakındı

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde terziler, eskiden bahşiş alsınlar diye çıraklarına yaptırdıkları işleri şimdi geçimlerini sağlamak için kendileri yapıyor. 

Hızla gelişen hazır giyim sektörüne ayak uydurmayan terziler birer birer yok oluyor. Daha önce geceleri bile durmadan çalıştıklarını belirten 29 yıllık terzi İlhami İlhan, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalmasına rağmen yapacak iş bulamadıklarını anlattı. Sadece paça düzeltme, daraltma ütü gibi işler yaptıklarını söyleyen İlhan, hazır giyimin mesleklerini tamamen bitirme noktasına getirdiğini kaydetti. 

Hazır giyim sektörün gelişmesiyle birlikte terzilere sadece giysilerin paçalarını düzeltmek, paça katlama-kısaltma-daraltma, düğme dikmek, yama yapma, fermuar dikmek ve ütü yapmak gibi işler kaldığını anlatan İlhan, "Daha önceleri elbise tamir işlerini çıraklarımıza bahşiş alsınlar diye yaptırırdık. Bugün günlük nafakamızı çıkarmak için yapıyoruz. Bir yandan bayram hazırlığı, öte yandan okulların açılması ile birlikte işlerimiz tamamen hazır giyim mallarını onarmak ve düzeltmek olmuştur. Takımı 9, damatlığı ise en son 18 yıl önce diktim. Vatandaşlar bize artık terzi gözüyle değil de elbise tamircisi veya sökükçü gözüyle bakıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 11:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?