28
Mayıs
2024
Salı
AHLAT - BİTLİS

TOKİ konutları ev kiralarını düşürdü

Ahlat İlçesi'nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 108 konutun hak sahiplerine teslim edilmesinin ardından, ilçedeki kiralık ev fiyatlarının yüzde 50 oranında düştüğü bildirildi. 

Ahlat Esnaf Odası Başkanı Nesim Şeker, TOKİ konutlarının ilçedeki kira fiyatlarını düşürdüğünü, bu durumun kiracıları sevindirdiğini söyledi. Şeker, "TOKİ tarafından yaptırılan konutlar teslim edilmeden önce ilçede kiralık ev sıkıntısı yaşanıyordu. Kiralar özellikle kaloriferli dairelerde aylık ortalama yakıt hariç 350 YTL civarındaydı. Ancak TOKİ tarafından Erkizan Mahallesi'nde yaptırılan 108 konutun hak sahiplerine tesliminin ardından, kiralar bir anda yüzde 50 oranında düştü. Birçok kiracı kaldığı evi tahliye ederek, TOKİ konutlarına taşındı. Doğal olarak bu durum karşısında hem ilçe merkezinde, hem de TOKİ tarafından yaptırılan konutların bazılarında kiralık evler oluştu ve bir ay öncesine kadar ilçede kiralık ev sıkıntısı yaşanırken, şimdi ev sahipleri evlerini kiraya vermek için kira bedelini düşürmeye başladı" şeklinde konuştu. 

Bu arada, Tunus Mahallesi'ndeki 112 konutun da tesliminin yapılmasının ardından kiracıların daha rahatlayacağı, ilçede kiralık ev sıkıntısının yaşanmayacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 18:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?