23
Mayıs
2024
Perşembe
AHLAT - BİTLİS

Toprağa bilimsel tahlil

Ahlat'ta toprak tahlil laboratuarı kuruldu. Ahlat Ziraat Odası kendi imkanlarıyla sabit bir toprak tahlil laboratuarı kurdu. Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, 15 bin YTL'ye mal olan toprak tahlil laboratuarı ile 27 bin hektar ekim yapılabilir arazide tahlil yapılabileceğini ifade ederek, "Ahlat'ta tahliller yapılacak ve daha verimli, kaliteli elde edilecek" dedi.

Necat Demirden, Van Yüzüncü Yıl Ziraat Fakültesi ile de işbirliği içinde olduklarını, bu nedenle çiftçilere daha iyi hizmet vereceklerini vurguladı. Ahlat'ın tarım yönünden verimli topraklara sahip olduğunu dile getiren Demirden, çiftçinin hangi toprağa ne ekeceğini bilmediğini, bu yönde eksiklerin olduğuna değinerek toprak tahlil laboratuarı ile bu sorunun ortadan kalkacağını kaydetti.

Ahlat'ta patates üretiminin yaygın olduğunun altını çizen Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, bitki hastalıklarının önüne geçmek için bu potansiyeli iyi değerlendirmek gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Kaliteli ve verimli topraklara ekimin sağlanması gerekiyor. Bunu sağlamak için çiftçilerimiz mutlaka topraklarını tahlil ettirmelidir. Kurulan toprak tahlil laboratuarıyla çevre il ve ilçelere de hizmet verilecek"

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 11:22:46
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 12:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?