27
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Trafodaki yılan şok etti

Bitlis'in Ahlat ilçesinde elektrik hasar tespitine giden teknik ekip, cihazlar arasına sakanmış yılan sürpiziyle karşılaştı.

Ekip üyeleri, korkulu anlar yaşasa da trafoyu kendine mesken edinen yılana zarar vermemek için dakikalarca uğraştılar.


Ahlat ilçesinde belediyeye ait elektrik trafosuna gizlenen yılan, belediye ve iller bankası elemanlarına korkulu ve zor anlar yaşattı. Elektrik panosunun kapısını açan teknik heyet karşılaştıkları manzara karşısında gözlerine inanamadı. Trafo içerisinde elektrik aksamlarına sarılan yılan tüm müdahalelere rağmen yerinden kopmak istemedi. Yılana zarar vermek istemeyen teknik elemanlar ise yılanı öldürmemek için dakikalarca çaba sarf etti. Teknik ekip, büyük mücadele sonucunda bir türlü yerinden ayrılmak istemeyen yılana zarar vermeden binanın dışına çıkartmayı başardı.


Ahlat Belediyesi'ne ait trafolardaki hasar tespiti için İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü'nden gelen teknisyen İlhami Şaar "Panoları kontrol için açtığımda yılanı gördüm. Amacımız öldürmek değildi. Onu canlı olarak kurtarmaktı. Ve o şekilde de yılanı öldürmeden kurtardık. Eğer yılanı görmemiş olsaydık elektriği verdiğimiz anda anında çarpılarak can verebilirdi. İşte o kontrolümüz hayvanın hayatını kurtarmamıza vesile oldu. Onu öldürmeden kurtardığımız için çok mutluyum" dedi
Ahlat Belediyesinde tekniker olarak çalışan Necmettin Akpolat ise, panonun içerisinde elektrik aksamına sarılı bir şekildi duran yılanı ilk gördüğünde büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını belirtirken, yılanı kurtardıkları için ise mutlu olduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?