17
Haziran
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Üretici yağmurun dinmesini bekliyor

Ahlat İlçe Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, ilçede aralıklarla devam eden sağanak yağış nedeniyle çiftçilerin patates ekimi yapamadığını söyledi.

İlçedeki tarım arazisine patates ekilebilmesi için yağmurun dinmesinin yanında, tarlalardaki çamurun kuruması da bekleniyor. Ahlat İlçe Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, yağışlar nedeniyle patates ekiminin yapılamadığı tarlalarda incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede her yıl 17 bin dekar alana üretici tarafından patates ekimi yapıldığına dikkat çekti. Yağışların 20 gündür aralıklarla devam etmesi karşısında üreticinin mağdur olduğunu da anlatan Demirden, "İlçemizdeki 500 patates üreticisini yakından ilgilendiren bu durum Ahlat’a, bölgemize ve dolayısıyla ülke ekonomisine en az 15 trilyon lira dolayında zarar verecektir" dedi.

Patates üreticisi Erhan Babacan ise, sağanak yağışların kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, "Önümüzde çok kısa bir zaman dilimi kaldı. Hava şartları el vermezse, tek geçim kaynağımız olan patatesi bu yıl ekemeyeceğiz. Borç aldığımız gübre ve patates tohumu da zarar karnemize eklenecek. Temennimiz, havaların en az bir hafta iyi gitmesi yönündedir. Yağmurun dinmesi için çiftçiler olarak dua ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 14:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?