24
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Yat limanı bu yıl başlıyor

Ahlat'ta Ulaştırma Bakanlığı tarafından inşaatına bu yıl başlanacak olan ’Yat Limanı Proje’ çalışmaların tamamlanması ile ilçenin sahil kenti görünümüne kavuşacağı belirtildi.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Ahmet Avşar, ’Deniz otobüsü yanaşma ve barınma’ projesi adı altında yapılacak olan tesislere ait fizibilite raporlarının geçen yıl tamamlandığını hatırlatarak, liman inşaatına bu yıl başlanacağını söyledi.

Yatırım programı kapsamında 2005 yılı için Ulaştırma Bakanlığı’ndan 700 bin YTL ödenek ayrıldığını da ifade eden Avşar, "Tesislerin hizmete girmesiyle birlikte, tarih, inanç ve kültür turizminin yapıldığı ilçe, gerçek bir turizm ve sahil kenti görünümüne de kavuşacaktır" dedi.

Bu arada, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez de, ilçede yapılacak olan yat limanı ile birlikte Van Gölü havzasında bulunan gemi ve teknelerin burada toplanacağını vurguladı. Limanının özellikle Ahlat-Van arasında önemli bir köprü olacağının da önemini belirten Gülmez, projenin bölge turizmine beklenenden fazla katkı sağlayacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı Demir Yolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan limanda, özel yatırım alanları ile konaklama tesislerinin de bulunacağı kaydedildi.

2 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak tesislerin, 6 milyon 140 bin YTL’ye mal olacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 13:57:37
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 14:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?