18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Yazdan kışa yatırım

Ahlat Kaymakamlığı tarafından Serinbayır köyünde yapımı tamamlanan 300 metre uzunluğundaki kayak pisti ile kayak pistinde yapılan 40 kişi taşıma kapasiteli baby-lift bölümünün kış sezonunda hazır hale getirileceği belirtildi.

Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, ilçeye 22 kilometre mesafedeki Serinbayır köyünde sürdürülen çalışmaları yeninde inceleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bu çalışmaların kış sporları için bir başlangıç olduğunu ifade eden Avşar, "Halkımızın ve ilçe dışından gelen misafirlerimizin kayak pistine ilgi göstermesi halinde burasının geliştirilmesi düşünülmektedir. Bu kayak pistine müteakip, gelen kayakçıların dinlenmesi için bu sene 100 metre büyüklüğünde bir kayak evi yapmayı planlıyoruz. Şu ana kadar yapılan çalışmaların 30 milyar lira bir maliyeti oldu. Sadece baby-lift dediğimiz kayakçı taşıma sistemi 40 kayakçıyı aynı anda taşıma kapasitesine sahiptir" dedi.

Öte yandan, Serinbayır köyü halkı ise Ahlat’ın tarihi mekanların merkezi olduğu kadar kış sporları alanındaki potansiyele sahip olduğunu anlatarak, "Ahlat, doğa ile bütünleşip en iyi performansın alınabileceği alternatif sporlar ve kamplar için de en elverişli yerlerden birisidir" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 15:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?