17
Haziran
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Yelken yarışlarına yoğun ilgi

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde bu yıl 15.'si düzenlenen "Ahlat Kültür Haftası" etkinlerine, çeşitli yarışmalarla devam edildi.

Etkinlikler çerçevesinde, Ahlat Abdurrahman Gazi Türbesi'nde bulunan, iç güvenlik hareketinde 1997 yılında Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde şehit olan Piyade Çavuş Erdoğan Gökbulak ve 1995 yılında Şırnak İli'nde şehit olan Piyade Onbaşı Summani Görgen anısına yaptırılan şehitlik, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Zeki Ergezen, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Zafer Cengiz, Bitlis Vali Yardımcısı Yasin Öztürk'ün katıldığı törenle açıldı.

Şehitliğin açılmasının ardından Abdurrahman Gazi Türbesi'nde Ahlat Belediye Başkanlığı tarafından konuklara Selçuklu pilavı ikram edildi ve mahalli yemek yarışması yapıldı. Selçuklu pilavını almak ve tatmak isteyenler arasında izdiham yaşandığı gözlendi. Daha sonra mahalli yemek yarışmasına geçildi. Burada yapılan yemek yarışmasında 1.'liği Kabak dolması ile 'Zekiye Çiroğlu', 2.'liği 'Kaysefe' adlı yemekle, Fahriye Doğramacı ve 3.'lüğü ise 'Ciğer Taplaması' adlı yemekle Mehtap Kazgöl aldı. Daha sonra 30 kişinin katıldığı bisiklet yarışmasına geçildi. Bisiklet yarışmaları Ahlat Tunus Mahallesi'nden başlayarak 5 kilometrelik mesafede Erkizan Mahallesi'nde son buldu. Bu yarışmada ise 1.'liği Hakan Balaman, 2.'liği Rıdvan Azap ve 3.'lüğü ise Yusuf Emrah Gündoğan aldı.

Etkinlikler çerçevesinde ise Van Gölü Sahillerinin Ahlat kıyı kesiminde, Dr. Devlet Bahçeli Sahil Parkı'ndaki folklor gösterilerinin ardından, Tatvan İlçesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne bağlı Optimis yelkencilerin gösterilerinin ardından, 100 metre serbest yüzme yarışmaları yapıldı. 16 yaş altı yarışmada 1.'liği Ziver Günbay, 2.'liği Ensari Erdoğan ve 3.'lüğü Tarık Günbay aldı. 16 yaş üstü 100 metre serbest yüzme yarışlarında ise 1.'liği Oğuz Akgün, 2.'liği Nebi Akın ve 3.'lüğü Fırat Çiçekli aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 06:31:13
Güncelleme :25 Ağustos 2005 Perşembe 06:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?