30
Mayıs
2024
Perşembe
AHLAT - BİTLİS

Yemek yapmada erkekler sınıfta kaldı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen yemek yarışmasına katılarak bayanlarla yarışan erkekler sınıfta kaldı. Yarışmaya katılan bayanlar maharetlerini sergileyerek erkekler karşısında üstün bir galibiyet sergiledi. 

Bitlis Valiliği, Ahlat Kaymakamlığı, Bitlis Tarım İl Müdürlüğü ve Ahlat Ziraat Odası tarafından organize edilen 'Ahlat 1. Patates Festivali' Ahlat Öğretmenevi bahçesinde yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. 

Festivalin en renkli görüntüleri ise patates yemeği yarışmasında gerçekleşti. İlk kez düzenlenen en iyi patates yemeği yarışmasına katılan erkekler yaptıkları bir birinden güzel yemeklerle yarışmaya renk kattı. Patates yemeği yarışmasında azınlıkta kalan erkekler, bayanların meraklı bakışları arasında yarıştı. 23 bayanın yarıştığı yarışmaya 2 erkek yarışmacı katıldı. Bayanlar tüm dereceleri elde ederken, erkekler ise yemek yapmada sınıfta kaldı. Dereceye giremeyen erkekler, bayanların en maharetli işleri ile onları yenememenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. 

Patates yarışmasına katılan Şemsettin Kaptan, bu işin sadece bayanlara has olmadığnı kanıtlamak için yarışmaya katıldığını söyledi. Kaptan, damak zevkinin yanı sıra yemek pişirmede de oldukça maharetli olduğunu belirterek, "Dünyanın en iyi aşçılarının erkek olduğunu biliyoruz. Erkekler daha iyi yemek yaparlar iddiasındayım. Yarışmada 23 bayan 2 erkek vardı. Biz azınlıkta kaldık. Üstümüzde psikolojik bir baskı hissettik ve bayanların meraklı bakışlarıyla yarıştık. Ben de özenle patates salatası yaptım. Herkes çok beğendi. Ama jürimiz beğenmedi. Dereceye de giremedik. Yemek yarışmasına önümüzdeki yıl için daha iddialı hazırlanacağım. Yemek pişirmenin sadece kadınlara mahsus bir şey olmadığını da kanıtlayacağım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 13:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?