18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Yıllar önce öğretmenlik şimdi yardım yaptı

1963 Yılında öğretmenlik yaptığı köye yardımda bulunuyor. Ahlat’ın Otlu Yazı Köyünde 1963 yılında öğretmenlik yapan İsmail Ünal Engin bir vefa örneği göstererek öğretmenlik yaptığı okula giyim ve gıda malzemesi yardımı yaptı.

Tolga Tekstil A.Ş. sahibi İsmail Engin Ünal’ın gönderdiği gıda ve giyim malzemeleri Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necat Aydoğan ve İlçe Özel İdare Müdürü Zübeyr Ergezen tarafından Otlu Yazı İlköğretim Okulunda öğrenim gören 177 öğrenciye dağıtıldı.

Bundan 42 yıl önce Otlu Yazı İlköğretim Okulunda öğretmenlik yapan ve sonradan öğretmenliği bırakarak ticaret hayatına atılan Tolga Tekstil A.Ş. sahibi İsmail Ünal Engin öğretmenlik yaptığı okulu unutmayarak gönderdiği yardım malzemesiyle öğrencilerin yüzünü güldürüyor.

Otlu Yazı Köyü Muhtarı Veysel Ölmez bundan öncede İsmail Engin Ünal’ın köylerine gıda ve giyim malzemesi yardımı gönderdiğini vurgulayarak Geçtiğimiz yılda kendisinin köye geldiğini ve okulun su sorununu da çözüme kavuşturmak için yardımda bulunduğunu belirtti.
Özkan Olcay-Kenthaber/Ahlat
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 11:47:58
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 13:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?