18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜROYMAK - BİTLİS

128'lik Kasım Dede'den uzun yaşamanın kuralları

Güroymak'ta yaşayan 128 yaşındaki Kasım Karabulut, bugüne kadar hiç doktora gitmediğini ifade ederek, sağlığını sigara içmemeye borçlu olduğunu belirtti.

Güroymak’ın Bölmedere Mahallesi’nde yaşayan 12 çocuk ve 350 torun sahibi 128 yaşındaki Kasım Karabulut, bugüne kadar tek bir sigara bile içmediğini söyledi. Atatürk’le birlikte bir çok cephede savaşan Kasım Dede, geçmiş yaşına rağmen oldukça sağlıklı ve dinç olması dikkat çekiyor. Tüm ev bahçe tarla işlerinde çocuklarına yardım eden Karabulut, şimdiye kadar bir kez bile doktora gitmediği ve ilaç dahi almadığını belirterek, "Arkadaşlarım sigara içerdi ama ben hiç içmedim. Bu yaşıma kadar tek bir sigara dahi ağzıma almadım. Çünkü sigara insanın ömrünü kısaltıyor. Sigara içmemeleri için arkadaşlarıma çok yalvardım ama beni dinlemediler. Şimdiki gençleri de gördüğümde sigara içmemeleri için uyarıda bulunuyorum ama dinlemiyorlar" dedi.

Karabulut, "Aslında 128 yaşındayım. Ancak kimliğimi kaybettiğimden dolayı yeni kimlik çıkardılar orada küçük yazıldım. Yeni kimliğimde Rumi 1330 doğumluyum. Bu yaşıma geldim hiç doktora gitmedim. Bırakın doktoru bir ilaç dahi aldığımı hatırlamıyorum. Sağlıklı olmamı sigara içmemeye bağlıyorum. Ayrıca sabahları da erken kalkarım. Çok şükür yemek yeme iştahım da yerinde. Tatlı yiyecekleri çok severim ve oldukça yerim. Evimdeki çoğu işi kendim yaparım. Dinçim ve sağlığım yerinde hala. Ama gençler ne yazık ki kendi ömürlerini, hayatlarını karartıyorlar. Çünkü, başka içki olmak üzere kötü alışkanlıklara bağımlı kalan gençleri anlamak mümkün değil".

Karabululut, ayrıca her yıl mutlaka başından kan verdiğini belirterek, "Vücutta biriken pis kan vardır. Ben her yıl başımdan bir miktar kan bırakırım. Bu şekilde damarlarımdaki pis kan akmış olur ve kanım yenilenir. Ayrıca çevrede kimin bir yeri ağrısa ya da kırılsa bana gelirler. Ellimden geldiği kadar onlara da yardımcı olurum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 12:39:29
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 11:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
baris tarhan IP: 213.139.228.xxx Tarih : 26.09.2005 13:23:00
ben kasım dedeyi tanıyorum allah daha uzun ömürler versin