27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜROYMAK - BİTLİS

2008 yılı faaliyet raporu

Bitlis'in Güroymak İlçe Kaymakamı Rıfat Altan, eğitim konusuna büyük önem verdiklerini dile getirerek, "2007 yılında sadece 11 öğrenci, Öğrenci Seçme Sınavı'nı (ÖSS) kazanırken, 2008 yılında bu sayı 70'i bulmuştur. 2007 yılına göre, 2008 yılı eğitimdeki başarı oranı yüzde 536 oranında artmıştır" dedi.

Kaymakam Rıfat Altan düzenlediği basın toplantısı ile 2008 yılında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen çalışmaların çoğunun ilçe merkezinde gerçekleştirilmesinin halk tarafından taktirle karşılandığını ifade eden Kaymakam Altan, neler yapılması gerektiği konusunda gerekli inceleme ve görüşleri aldıktan sonra çalışmalara başladıklarını belirtti. İlçede yıllardır halka yönelik herhangi bir festival ve şenliğin yapılmadığını anlatan Altan, "Bu eksikliği bildiğimden dolayı, ilk defa 1. Güroymak Dayanışma ve Bahar Şenliği'ni gerçekleştirdik. Eğitim alanında ise Güroymak Lisesi bünyesinde ÖSS kursu, tüm ilköğretim okullarında Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) kurslarının açılması, ilköğretim okullarındaki en iyi öğrencilerden oluşturulan OKS maraton sınıfı kursunu açtık. Bu kurslarda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) satın alınan kaynaklar ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılmıştır. Eğitime verdiğimiz önemden dolayı Güroymak ilçemizde eğitim seviyesi yükselmiştir. 2007 yılında sadece 11 öğrenci ÖSS'yi kazanırken 2008 yılında 70 öğrenci bu başarıyı yakalamıştır. 2007 yılına göre, 2008 yılı eğitimdeki başarı oranı yüzde 536 oranında artmıştır. OKS'de ise 2006 yılında 124 öğrenci kazanırken, 2008 yılında 190 öğrenci başarıyı yakalamıştır. 2006 yılına göre 2008 yılı eğitimdeki başarı oranı ise yüzde 53 artmıştır" dedi.

Okuma yazma kursları başta olmak üzere, tarıma da büyük önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Kaymakam Rıfat Altan, bu yönde bir çok çalışmaya imza attıklarını dile getirdi. 2008 yılında KÖY-DES çalışmaları için ayrılan ödeneğin 80 bin TL olduğunu anlatan Kaymakam Altan, "Programdaki 6 işe karşılık 32 iş gerçekleştirilmiştir. Programda 8 kilometre olduğu halde, 17 kilometre yol stabilize edildi. Aynı şekilde programda 2,2 kilometre olduğu halde 4,9 kilometre yol asfalt yapıldı. Programda 2 içme suyu işi olduğu halde, 13 içme suyu işi gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Güroymak ilçesinin temizliği ve güzel görünümü için "Herkes Kendi Evinin Önünü Ağaçlandırsın' kampanyası çerçevesinde hükümet konağı önünde yeşillendirme çalışması yapılarak ağaçlar dikildiğini de sözlerine ekleyen Kaymakam Rıfat Altan şöyle konuştu;
"En temiz iş yerlerine teşekkür belgesi verildi. Amacımız esnaflarımızı temizlik konusunda yarış içerisine sokmak ve halkımızın, hijyen bir ortamda rahat yemeklerini yemelerini sağlamaktı. Bunların yanında zenginlerle ve fakirleri aynı iftar sofralarında buluşturduk. Açık havada halkımızın katılımı ile huzur toplantıları düzenledik. Kaymakamlığımıza bağlı büroları modern hale getirdik. Fakir vatandaşlarımız tespit edilerek 1., 2. ve 3 dereceye göre nakdi, gıda ve kömür yardımları yapıldı. İlçemizde ilk defa fakir vatandaşlara yardım kartları dağıtıldı. Bu uygulama ile 7'inci vakıf olduk. Komisyonlar tarafından 2 bin birinci ve ikinci derecede muhtaç ailelere bu kartlardan dağıtıldı. Kartlara, gıda, giyim, kırtasiye gibi alış veriş yapılması için nakdi para yardımı kartlara yüklendi. Kömür dağıtımında bu sene herhangi bir sorun yaşanmadı. 3 bin 28 ton kömür güneşin altında bekletilmeden 2 haftada dağıtıldı. Sosyal Riski Azaltma Projeleri (SRAP) kapsamında ilk uygulama 2008 yılında başlandı. 45 adet proje gerçekleşti. 50 proje ise uygulama aşamasındadır. 2008 yılında her alanda çalışmalar yaptık. Bizler halkımıza hizmet vermek, en ücra yere kadar hizmeti götürmek için varız. Halkımızın her türlü sorunuyla ilgilenmek ve çözüme kavuşturmak için gece ve gündüz demeden çalışıyoruz. 2008'de yapmış olduğumuz çalışmaların daha fazlasını yapmak ve gerçekleştirmek için de, 2009 yılında halkımız için büyük bir heves ve heyecanla gece ve gündüz demeden çalışmaya devam edeceğim."
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 10:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?