31
Mayıs
2024
Cuma
GÜROYMAK - BİTLİS

Aynur Güleç'in okuma azmi

Bitlis'in Güroymak ilçesinde ailesi tarafından okumasına izin verilmeyen genç kız, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün girişimleriyle yeniden okula kazandırıldı.

4 Ocak 2008

İlçede geçtiğimiz yıl ilköğretim okulunu başarıyla bitirdikten sonra girdiği sınavda Çankırı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni yatılı olarak kazanan Aynur Güleç, ailesinin izin vermemesi nedeniyle okula gidemedi.

Tüm çabalarına rağmen bir türlü ailesini ikna edemeyen genç kız, son olarak çareyi İlçe Milli Eğitim Müdürü Feremez Yaşar'a gitmekte buldu.

Müdür Yaşar'a olanları anlatan genç kız, yeniden okula gidebilmek için kendisinden yardım istedi.

Bu durum üzerine Yaşar, Güroymak Lisesi Müdürü Maşallah İdikurt'u da yanına alarak genç kızın ailesini ziyaret etti. Aileyle bir süre görüştükten sonra kendilerini ikna eden Yaşar, genç kızı yeniden okula kazandırdı.

Aynur Güleç'in, tüm masraflarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından karşılanacağını belirten Felemaz Yaşar "Kızımız, oldukça başarılıdır. Ancak ailesi izin vermeyince liseyi okuyamamış. Kızımız üzgün bir halde yanıma gelerek, 'Bana yardımcı olun. Okumak istiyorum fakat babam izin vermiyor' dedi. Biz de ailesi ile görüşüp kızımızın yeniden okula gitmesini sağladık" dedi.


Çankırı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne gidecek olan Aynur Güleç ise, "Okulumu başarıyla bitirip gelecekte ülkeme ve ilçeme faydalı bir birey olacağım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 14:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa dursun IP: 88.249.167.xxx Tarih : 26.01.2008 11:31:40

sayın hocam ben bir otel de idareciyim.. kızımız okulunu bitirsin abiisnin yanıdan staj görsün.. staj süresi boyunca tüm masraflarını ben karşılarım çanakkale burası yanında ailesinden bir birey de alabilir... yeter ki kıızmız okusun bizm ilçe olsun veya başka yer hiç önemli değil sadece biizm ülke ye faydalı olsun bayrağımıızn rengi her yerde aynı değişmez vatanımızın her köşe birdir... böyle gençlere ihtiyacımız var biizm sizde ellerinden tutuyorsunuz yaşama sıkı bağlanmarına umut veriyorsunuz... ne mutlu size hocam ( resepsiyonist ) 0546 953 80 48--- 0537 938 23 81 teşekkürler