26
Mayıs
2024
Pazar
GÜROYMAK - BİTLİS

Bin 780 aileye yardım

Bitlis'in Güroymak İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı her yıl olduğu gibi bu yıl da yoksul ailelere yardımlarını sürdürüyor.


Güroymak Kaymakam'ı Dr. Rıfat Altan ,İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesabına Ramazan ayı nedeni ile 102 bin TL ödenek geldiğini belirtti. Bu parayı kurulan komisyonlar tarafından tespit edilen muhtaç ailelere verileceğini ifade eden Altan, "Geçen yıl ilçe merkezi ve tüm köylerimizde ayrı ayrı komisyonlar kurarak yardıma muhtaç aileler tespit edilmişti. Bu yıl da Ramazan ayı dolayısıyla aynı komisyonlar kurularak ilçede bin 780 yoksul aile tespit edilmiştir. Bu aileleri birinci ve ikinci derecede yoksul aile olarak ikiye ayırdık" dedi.
Birinci derecede yardıma muhtaç 680 aileye 75 TL, ikinci derecede yardıma muhtaç 1100 aileye ise 50 TL'lik yardım paralarını (SYDV) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafınca üretilen Gift adı altında alış veriş kartlarına yüklendiğini belirten Altan, "Gift kartını alan vatandaşlar, vakfa uğramadan Güroymak'ta bulunan marketlere giderek istedikleri gıdaları alabilirler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 16:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?