19
Mayıs
2024
Pazar
GÜROYMAK - BİTLİS

Genç kızın okuma azmi

Bitlis’in Güroymak İlçesi Haydar Mahallesi’nde yaşayan ve ailesi tarafından okula gönderilmeyen Ceylan Çetin’in imdadına İlçe Milli Eğitim Müdürü Feremez Yaşar yetişti.
İlköğretimini tamamladıktan sonra liseye gitmek isteyen Ceylan Çetin’e ailesi izin vermedi. Okumayı çok isteyen Ceylan, ailesinden gelecek tepkiyi göze alarak Milli Eğitim Müdürü Yaşar’ın yanına giderek yardım istedi.

Kız çocuklarının okumasına büyük destek vermesiyle bilinen Milli Eğitim Müdürü’nün kendisine yardım edebileceğini düşünen Ceylan, durumu anlattı ve okula gitmek için ailesini ikna etmesini istedi. Durumu öğrenen Yaşar harekete geçti.

Milli Eğitim Müdürü Feremez Yaşar, Çetin’in evine giderek aileyi ikna etmeye çalıştı ancak, başarılı olamadı. Pes etmeyen Yaşar, 3. kez gittiği Çetin ailesini sonunda ikna etmeyi başardı. Güroymak Çok Programlı Lisesi’ne kaydı yapılan Ceylan’ın tüm masraflarını yine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı. Liseye başlamaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Çetin, okula gitmesini Milli Eğitim Müdürü Yaşar’a borçlu olduğunu ve yapılan bu yardımı hiç unutmayacağını belirterek, "Okumayı çok seviyorum. Bunun için ailemden gelen her türlü cezayı bile göze almıştım. Müdürümün kızların okula gitmesi için büyük çaba gösterdiğini duymuştum. Bu nedenle bana yardım edeceğini biliyordum ve ona gittim. O da ailemi ikna etti. Onu mahcup etmeyeceğim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Feremez Yaşar ise, kız çocuklarının okuması için devlet olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ve bu konuda verilen mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 17:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZAFER DEMiR IP: 193.255.141.xxx Tarih : 21.04.2005 15:56:19
Ben 2000-01 Güroymak Çok Programl1 Liseden mezun oldum._Suan Trakya Üniversitesi s1n1f öretmenligi 3.s1n1f ögrencisiyim.Kendi ilçem ile ilgili haberleri yak1ndan takip etmeye çal1s1yorum.ve egitim konusunda milli egit.müdürümüz Feremez YASAR'IN yogun,azimli ve istekleri çal1smalar1 beni gerçekten çok mutlu etmektedir.yeterli olanaklar sagland1g1 taktirde ilçemiz örencilerinin bir çok _seyi basarabilecegine,bu kapasiteye sahip olduklar1na yürekten inan1yorum.Bu basar1 olusturulacak güven ortam1 ve varsa kaynak s1k1nt1s1 çeken basar1l1 ögrencilere yard1mc1 olmakla mümkün olabilecegini düsünüyorum.Basar1l1 cal1smalar1n1z1n devam1 dilekleriyle...