24
Mayıs
2024
Cuma
GÜROYMAK - BİTLİS

Güroymak'a OSB müjdesi

Bitlis’te organize sanayi bölgesi oluşturma çalışmalarına 2005 yılı içinde başlanacağı bildirildi.
Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, Bitlis’te yaşama geçecek olan organize sanayi bölgesi ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

’’Yeni çıkarılan 5084 sayılı teşvik yasasından ilimiz yararlanamadı. Çünkü ilimizin coğrafi yapısı uygun şartlar taşımıyordu. Öte yandan ilde sanayi arsası olarak belirlenen bir alan da bulunmuyordu. Bu nedenle yasanın Bitlis’e bir faydası olmadı ve yatırımcı ilimize gelmedi.’’

Bu durumun temel nedeninin organize sanayi bölgesi yokluğundan kaynaklandığını anlatan Başkan Tezcan, ’’Bitlis’te yapılması düşünülen organize sanayi bölgesi, 2002 yılında yatırım programından çıkarılmıştı. Organize sanayi bölgesi müteşebbis heyeti, Bitlis Valisi Sayın M. Asım Hacımustafaoğlu başkanlığında biraraya geldi ve organize sanayi bölgesi 2004 yılı itibariyle yeniden yatırım programına alındı. Bu süreçte büyük bir çaba da sarfettik’’ dedi.
OSB kararının alınmasında Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’in büyük katkısının olduğunu ifade eden Tezcan, yapılacak yatırım için gerekli ödeneğin de geldiğini söyledi.

Tezcan, OSB’nin Bitlis-Tatvan-Güroymak Karayolu üzerinde bulunan Üç Yol Mevkii’ndeki, 60 hektarlık bir alan üzerine kurulacağını ve bu ihalenin projesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını ifade etti.

Tezcan, 2005 yılı içinde organize sanayi bölgesi yapımına başlanacağını belirterek, şöyle konuştu:

’’Bu alan oluşturulduğunda yatırımcıların da gelip yatırım yapacaklarını düşünüyoruz. Çünkü artık yol, su, elektrik, telefon, güvenlik gibi yatırım için gerekli her türlü imkan ve şart oluşturulacak. Buna emeği geçen Sayın Bakanımız Zeki Ergezen ve Valimiz Asım Hacımustafaoğlu’na tüm Bitlis adına teşekkür ediyoruz.’’

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 17:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?