23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜROYMAK - BİTLİS

Kütüphaneye yoğun ilgi

Güroymak Halk Kütüphanesi öğrenci ve gençlerden büyük ilgi görüyor. Hükümet Konağı binasının alt katında bulunan ve 2002 yılında hizmete açılan kütüphaneye özellikle öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Öğrencilerin ödev ve üniversiteye hazırlık için kullandığı kütüphaneye gençlerin de ilgi gösterdiği bildirildi. Ancak, çok sayıda kitaba ihtiyaç olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Felemez Yaşar, kendi imkanlarıyla bunu karşılayamadıklarını belirtti.

Yaşar, kendilerine kitap yardımı yapacak tüm kuruluşlara kapılarının açık olduğunu belirterek, "Kütüphanemizi 2002 yılında hizmete açtık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 7 bin YTL değerinde kitap alındı. Fakat bu kitaplar son yıllarda artan okuyucu kitlesi karşısında çok az kaldı ve yetmiyor. En iyi dost kitaplardır ve insanların dostlarından vazgeçemez. Bundan dolayıdır ki insanlar rahat ve huzurlu bir mekanda zengin bir kitap koleksiyonunun bulunduğu kütüphanelere ihtiyaç duyarlar. Kitap ihtiyacımızı karşılayacak tüm kuruluşlara kapımız açıktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 13:09:43
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 13:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?