25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜROYMAK - BİTLİS

Mesleki eğitim toplantısı yapıldı

GÜROYMAK'TA MESLEKİ EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında mesleki eğitim toplantısı düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Feremez Yaşar'ın başkanlığında yapılan toplantıya ilköğretim müfettişleri, ilçe merkezi ve köylerinde görev yapan okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Toplantı açılış konuşmasında, köy okullarındaki okuma oranının düşük olduğunu vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feremez Yaşar, bunu yükseltmek için bütün gayretin sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaşar "Köy okullarımızda alan taraması yapılarak eğitim çağına gelmiş çocuklarımızı okula kazandırmak için öğretmenlerimize çok büyük görevler düşüyor. Okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu ilçemizde, eğitim çağına gelmiş hiçbir çocuğumuz eğitimin dışında kalmamalı. Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz eğitim bölgelerini ev, ev tarayarak okul öncesi çağdaki tüm çocuklarımızı okula kazandırmalılar. Yeni eğitim yılında, gerek sınavlara hazırlama ve gerekse sosyal, sportif, kültürel etkinliklerimizle çocuklarımızı hayata hazırlayıp, onların kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler haline gelmesi, kendilerini geliştirebilmeleri için yeni bir heyecan ve coşkuyla çalışmalarımıza başlayacağız. Çünkü biz eğitimcilerin, güzel ülkemize en güzel hizmeti bu olacağı kanaatindeyim. Okullarımızın eksikliklerini en kısa sürede tamamlayacağız. Bütün öğretmenlerimiz kadrolusu, sözleşmelisi ve vekil öğretmenlerimiz bizim gözümüzde eşit değere sahip. Eminim ki bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirecekler" dedi.

Toplantı, geçen yıl 2008-2009 eğitim öğretim yılının genel bir değerlendirilmesi, yeni eğitim-öğretim yılında uygulanacak yöntem ve projelerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

GÜROYMAK'TA MESLEKİ EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 16:49:03
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 21:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?