18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜROYMAK - BİTLİS

Minik Büşra'nın dramı!

Güryomak İlçesi Yamaç Köyü’nde yaşayan Maşallah Bayatoğlu, doğuştan yatalak olan kızını tedavi ettirebilmek için hayırseverlerden yardım istedi.

8 nüfuslu Bayatoğlu ailesinin beşinci çocuğu olan ve yakalandığı amansız hastalık sonucu ayakları tutmayan 8 yaşındaki Büşra Bayatoğlu, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Maddi sıkıntılar nedeniyle kızını tedavi ettiremeyen baba Maşallah Bayatoğlu, ameliyat için 10 milyar lira gerektiğini ancak maddi imkanları olmadığını belirterek, "Sağlık Bakanlığı’na ve Güroymak Kaymakamı’na başvurarak yardım istedim. Ancak kaymakamlık tarafından bana 100 milyon lira verildi. Çiftçilik yaparak 8 nüfusa ancak bakabiliyorum. Ameliyat için gerekli parayı ömrüm boyunca çalışsam bulamam" dedi.

Yetkililerin kendilerine yardım etmesini isteyen çaresiz baba, kızı 10 yaşına kadar ameliyat edilmediği taktirde yürümesinin imkansız olduğunu söyleyerek, "Kızımı son olarak Bitlis Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Doktorlar, 10 yaşına kadar kızımı mutlaka ameliyat ettirmem gerektiğini vurguladı. Kızımın yaşıtları gibi yürümesi ve oynaması için 10 milyar lira lazım. Ancak benim buna imkanım yok. Yetkililerin ve hayırsever vatandaşların yardımını bekliyorum" diye konuştu.

Doğuştan yatalak olan minik Büşra ise, tek isteğinin okula gitmek olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 16:52:59
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 16:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?